Skip to main content

Gespreksavond over mobiliteit en de gezonde stad

Datum event: 31 januari 2024

Op woensdag 31 januari organiseerde Babel Zaans architectuurplatform een boeiende gespreksavond met vier mobiliteitsexperts die hun inzichten deelden over de cruciale thema's mobiliteit en de gezonde stad. Dit is terug te lezen in een verslag van het Noordhollands Dagblad.

Tijdens de bijeenkomst ging Babel in op de rol van mobiliteit in het bevorderen van gezond stedelijk leven. Het doel was om inzicht te krijgen in de toenmalige positie van mobiliteit in de openbare ruimte en verdieping te zoeken bij nieuwe benaderingen. Ook werd er gefocust op het vertalen van de regionale mobiliteitsopgave naar Zaanstad en het uitwisselen van kennis en ideeën voor het verbeteren van de leefkwaliteit rond het station Zaandam-Kogerveld.

Tijdens de avond gingen sprekers in op cruciale thema's zoals mobiliteit en de gezonde stad, waarbij zij ook de dialoog met de zaal aangingen. Sprekers waren onder andere Mark Degenkamp, strategisch adviseur mobiliteit van de Vervoerregio Amsterdam, en Christiaan Kwantes, expert mobiliteit en ruimte bij Goudappel. Ook waren Gerrie Ruijsink, programmamanager MAAK.Zaanstad Midden, en Monica Sommer, procesmanager gebiedsontwikkeling bij Gemeente Zaanstad, aanwezig om in te zoomen op stedelijke ontwikkelingen rondom de stationsomgeving Kogerveld.

Het evenement was bijzonder omdat het de eerste was van Babel in 2024 dat was gewijd aan het 50-jarig bestaan van de gemeente Zaanstad.