Skip to main content

Dag van de Architectuur: ontwerp en knutsel jouw huis van de toekomst

Datum event: 15 juni 2024

Op zaterdag 15 juni 2024 vierden we de landelijke Dag van de Architectuur met een leuke gratis activiteit voor kinderen tot en met 12 jaar in buurtcentrum De Poelenburcht. Onder begeleiding van beroemde architecten ontwierpen en knutselden kinderen hun eigen droomhuis van de toekomst.

Hoe ziet een huis van de toekomst eruit? Hoe woon je als je bijvoorbeeld 59 jaar bent, 50 jaar later? Team Racan had allerlei ideeën en schetste hun visies. Samen schreven we enkele uitgangspunten op: een huis op palen, een iglo, een huis in het bos, een koepeldak, een gamehal, een ballenbak, een glijbaan en een lunaparktrap. Kortom, weersbestendig en vol plezier. Het werd een woongemeenschap waar de ballenbak in het huis op palen belandde en het koepeldak werd gebruikt als zonnepanelendak dat stroom levert aan de verschillende woningen, waaronder de gamehal.

Bij koud weer is het fijn vertoeven in de iglo, en bij warm weer pakken de kinderen graag de glijbaan of chillen ze in de schaduw van het koepeldak. Het RACAN-dorp is te bereiken via een poort en al struinend door het groen ontdek je steeds meer.

De jury waardeerde het nadenken over de verschillende toekomstige woonvormen voor allerlei weersomstandigheden en dat er collectief stroom wordt opgewekt. Er is prachtig samengewerkt.

Deze activiteit werd mede mogelijk gemaakt door HEMLAB en AM.

Bekijk hieronder een beeldverslag van Patrick Hudepohl.