Skip to main content

Babel in gesprek met Edzo Bindels

Datum event: 28 oktober 2022

Edzo Bindels is supervisor van de ontwikkelingen in het centrumgebied van Zaandam (MAAK.Centrum). De opvolger van Sjoerd Soeters is stedenbouwkundig ontwerper en directeur van internationaal ontwerpbureau West 8. Daarnaast werkt Bindels als architectonisch supervisor en ontwerper van landschappen en openbare ruimtes. Hij heeft zich de laatste jaren beziggehouden met stedelijke transformatieopgaven in Nederland en wereldwijd.

Gemeente Zaanstad werkt in vier MAAK.Zaanstad-gebieden aan de ontwikkeling van Zaanstad. Met MAAK.Centrum bouwt de gemeente aan een levendig, bereikbaar en bewoonbaar centrum. Babel is benieuwd hoe Edzo Bindels tegen de ontwikkelingen en vraagstukken in het centrum van Zaandam aankijkt. Wat zijn zijn eerste bevindingen? Waar ziet hij kansen in het centrum van Zaandam?

Dinsdag 18 mei 2021 ging Leontine de Koning van Babel met Edzo Bindels in gesprek. Voorafgaand presenteerde Annette Nicolas Gnodde (gebiedsmanager Zaanstad Centrum) de huidige plannen voor het gebied. Bekijk de lezing terug op het 

 van Babel.

Foto: Thijs ter Hart.