Skip to main content

Babel Cinema: 'Point of Origin - building a house in Austria'

Datum event: 18 april 2024

Op donderdag 18 april organiseerden we weer een Babel Cinema-avond in Filmtheater de Fabriek. Op het programma stond een eenmalige vertoning van de film 'Point of Origin - building a house in Austria', gevolgd door een nagesprek met regisseur Frans Parthesius.

Een internationale techondernemer met liefde voor architectuur vraagt Rem Koolhaas op een onmogelijk klein stukje berghelling in Zell am See in Oostenrijk een huis te bouwen. De architect van iconische gebouwen zoals de CCTV Headquarters in Beijing en De Rotterdam, ziet een uitdaging: hoe krijg je licht in een huis van nog geen vier meter breed dat grotendeels onder de grond ligt? Filmmaker en fotograaf Frans Parthesius volgde het bouwproces en geeft een inkijkje in de werkwijze van Koolhaas en zijn speciale relatie met zijn opdrachtgever.

Na de vertoning ging Wendy van Wilgenburg in gesprek met Frans Parthesius, waarbij hij voor het publiek het volledige bouwproces en de uitdagingen toelichtte die aan bod kwamen tijdens het maken van de film. Ook besprak hij de cinematografische keuzes in de film en wierp hij licht op de artistieke aspecten van zijn werk.