Skip to main content

Babel zoekt enthousiaste gidsen

Draag je de Zaanstreek een warm hart toe? Ben je geïnteresseerd in architectuur en stedelijke ontwikkeling? En vind je het leuk om dat aan anderen te laten zien en erover te vertellen? Dan is Archigids worden iets voor jou!

Archigids (onderdeel van Babel Zaans architectuurplatform) biedt themarondleidingen aan voor verschillende groepen: bewoners, bedrijven, scholen, maatschappelijke organisaties. Voor de bestaande rondleidingen zoals Zaanse houtbouw, industriële herbestemming en sociale woningbouw zijn nieuwe gidsen welkom. Ook voor nieuw te ontwikkelen rondleidingen passend bij architectuur en stedenbouw zoeken we gidsen die op vrijwillige basis een rondleiding willen geven.

Na de zomervakantie starten we - onder begeleiding van een zeer ervaren gids - met een training voor de nieuwe en huidige Archigidsen op 30 september, 21 en 28 oktober (aanvang 19.30 uur, deelname is gratis). Daarna bespreekt het nieuwe team van Archigidsen hoe we het programma voor 2025 gaan invullen.

Meld je aan bij ons secretariaat (Nicolette Zwart) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..