Skip to main content

Babel zoekt enthousiaste gidsen

Sinds 2013 maakt Archigids deel uit van ons programma. Aanvankelijk boden we een uitgebreid scala aan themarondleidingen aan, die door het jaar rouleerden. Na verloop van tijd bleek dit programma te intensief en zijn we overgestapt op een vraaggericht aanbod. Jaarlijks ontvangen we nu zo'n zes tot acht aanvragen van groepen, instellingen en bedrijven voor rondleidingen. We hebben een paar ervaren gidsen beschikbaar die op afroep kunnen worden ingezet.

We willen Archigids nieuw leven inblazen omdat er nog steeds interesse is voor typisch Zaanse thema's zoals houtbouw, industriële herbestemming, sociale woningbouw, maar ook voor hedendaagse architectuur en stedenbouw. Daarom willen we naast ons vraaggerichte aanbod opnieuw beginnen met een jaarlijks programma van themawandelingen.

Hiervoor hebben we nieuwe gidsen nodig. Met ongeveer 10 extra vrijwilligers naast onze huidige gidsen kunnen we een team vormen van zo'n 15 mensen. Hierdoor kan iedereen voldoende aan bod komen zonder een te grote belasting van tijd.

Heb je hart voor de Zaanstreek? Ben je geïnteresseerd in architectuur en stedelijke ontwikkeling? En vind je het leuk om anderen hierover te vertellen? Dan is Archigids worden misschien iets voor jou!

Na de zomervakantie starten we met een korte gezamenlijke inwerk- en opfriscursus, begeleid door een ervaren trainer, op 30 september, 21 en 28 oktober (aanvang 19.30 uur, deelname is gratis). Daarna bespreken we samen hoe we het programma voor 2025 verder gaan invullen.

Meld je aan bij ons secretariaat (Nicolette Zwart) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Marieke Ros (06-21282265) of Gert Grandiek (06-52098308).