Skip to main content

De toekomst van bouwen: duurzaamheid en innovatie in materiaalgebruik

Datum event: 08 november 2023

Duurzaam bouwen en innovatief, circulair materiaalgebruik zijn niet alleen woorden, maar een roep om actie in de bouwindustrie van vandaag. Hoe geven we de transitie naar een circulaire bouw vorm? Welke duurzame innovaties zijn mogelijk? Om deze belangrijke vragen te beantwoorden, organiseerden we woensdag 8 november 2023 een inspirerende avond waarin drie vooraanstaande sprekers hun visie en kennis deelden. 

Programma

"De toekomst is al begonnen”
Bouke Koopman is meester-timmerman, expert in hout, de knoop, en hergebruik. Hij deelt zijn inzichten in het gebruik van hout op een duurzame manier en laat zien hoe eeuwenoude constructies nog steeds sterk en relevant zijn. 

"Soms liggen oplossingen dichterbij dan je denkt!" 
Maartje Dros van Unusual ontwikkelt innovatieve projecten en verbindt creatievelingen, ontwerpers, en ambachtslieden om nieuwe betekenissen en principes in technologie, materialen en ruimtes te verkennen. 

 "It's a Material World”
Bob Floris van Bouwcenter Floris is de vertegenwoordiger van de vierde generatie van dit familiebedrijf. Bob Floris deelt zijn inzichten over duurzame oplossingen in de bouw en hij vertelt hoe Bouwcenter Floris innovaties en circulaire materialen verbindt met de dagelijkse bouwpraktijk. 

Deze avond bood een unieke kans om meer te leren over duurzaam bouwen en innovatieve, circulaire materialen én met de sprekers in gesprek te gaan.