Skip to main content

Woongebouw Timbr in Zaandam wordt modulair en grotendeels van hout

06-05-2024

Woningcorporatie ZVH heeft een koop-/aannemingsovereenkomst getekend voor de bouw van Timbr, een woongebouw met 158 sociale en middeldure huurwoningen. Het gebouw is onderdeel van de transformatie van de Kogerveldwijk in Zaandam. Dit gebied aan de oostzijde van de Zaan wordt de komende twintig jaar omgevormd tot een nieuwe stedelijke woonbuurt. Timbr wordt voor een groot gedeelte gerealiseerd in hout en gebouwd met een modulair bouwsysteem van bouwpartners Ursem en Heddes.

Franck Storm, directeur-bestuurder ZVH: “Het project Timbr sluit aan bij de ambitie van ZVH om duurzame sociale en middeldure huurwoningen toe te voegen in Zaanstad en daarmee het woningtekort te verkleinen." Het plan omvat ook maatschappelijke functies in de plint, parkeerplaatsen en een binnentuin. 
De bouw van Timbr is onderdeel van de transformatie van het hele gebied Kogerveldwijk. Daarbij gaat het om de bouw van ruim 1.700 woningen. Zaanstad ontving daarvoor een bijdrage uit het fonds Woningbouwimpuls.

ZVH sloot de koop-/aannemingsovereenkomst met Heddes Bouw & Ontwikkeling en Slachthuisstraat Ontwikkeling CV, een samenwerking van Blauwhoed en KOERS. Het ontwerp is van Architecten Cie.

 

Dit artikel is overgenomen van NUL20.nl.