0 comments

Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol en Babel, Zaans architectuurplatform organiseerden in samenwerking met fotograaf Theo Baart een 2e safari in de reeks ‘Safari’s door de Metropoolregio Amsterdam’. Een safari om ter plaatse de resultaten van het beleid en de perongeluksfactor te benoemen vanuit introducties door Theo Baart: ‘Hoe kunnen we de MRA-opgaven en de kansen formuleren?’

Safari 2 voer langs verschillende stadia van uitvoering en verschillende typeringen van knooppuntontwikkeling langs de Zaancorridor. Met aandacht voor Zaandijk Zaanse Schans, de uitdagingen rondom spoorse doorsnijdingen bij het station en de invloed van de fabriek op deze route. We reisden door naar Wormerveer als landschapspoort en sloten af met het overall plan knooppunten.

Lees hier het verslag van Safari 2

Fotograaf Theo Baart werkt aan een visuele vertaling van alle grote ruimtelijke thema’s in de MRA zoals de energietransitie, de woningbouwopgave en de klimaatadaptatie op het niveau van het maaiveld: welke plekken gaan binnen afzienbare tijd ingrijpend veranderen en welke plekken kunnen niet veranderen door een claim op een hoger schaalniveau? Wat is nog lokaal aan ontwikkelingen die bijna allemaal een regionale en soms zelfs een nationale en globale component kennen?

Heeft u vragen over de safari’s door de MRA? Stuur dan een e-mail aan info@podiumarchitectuur.nl.

About the Author

Related Posts

Lees hier het verslag door Jouke van der Werf van de gebiedsmeet-up ‘De Metropoolregio Amsterdam en...

Lees het verslag van de vaarexpeditie door de Achtersluispolder op 21 juni 2019.

Gerry van Ingen schreef een boek over de Zaanse architect Simon van Sante (1876-1936) die met...