Skip to main content

Fietsexcursie 'De gezonde stad'

13 oktober 2023

Babel organiseert op vrijdag 13 oktober een fietsexcursie in Utrecht, met als thema circulariteit en de gezonde stad.

Utrecht wordt geprezen als een van de groenste en gezondste steden van Nederland. Hoe wordt er gewerkt aan de stad van de toekomst? Wat zijn de succesfactoren voor een gezonde leefomgeving? Ontdek wat Utrecht uniek maakt!

We bezoeken per fiets enkele iconische transformatieprojecten in het stadscentrum. Denk aan de recent gerestaureerde Catharijnesingel, de nieuwe stadswijk Merwede in ontwikkeling, het gemengde woon-werkgebied Wisselspoor en de circulaire biotoop Hof van Cartesius in het Werkspoorkwartier. Experts zoals Niel Glas (gemeente Utrecht), Rutger van der Klip (OKRA landschapsarchitecten) en Bart Claassen (BURA urbanism) voorzien ons van inzichten. Meer details over het programma en de sprekers volgen binnenkort.

De excursie staat open voor ambtenaren, bestuurders, ontwikkelaars, architecten, stedenbouwkundigen, studenten en Zaankanters. De kosten bedragen €30,00 voor een geheel verzorgde middag, inclusief huurfiets vanaf Utrecht CS en een koffiemoment. Voor studenten is de prijs €15,00. Het aantal deelnemers is beperkt tot 50.

Start 13.00 uur. Verzamelen bij het ophaalpunt van de fietsen: Laag Catharijne rental&repair, Catharijnesingel 28 (3 minuten lopen vanaf Utrecht CS). Meld je aan via het formulier onderaan deze pagina. Er is een beperkt aantal e-bikes beschikbaar, geef dit bij je aanmelding graag aan.

Beeld boven: impressie nieuwe stadswijk Merwede. Visual: BURA urbanism / OKRA landschapsarchitecten.

Aanmelden voor:
Fietsexcursie 'De gezonde stad'

Datum: 13 oktober 2023