Skip to main content

Babel Cinema: 'Point of Origin - building a house in Austria'

18 april 2024

Op donderdag 18 april organiseren we opnieuw een Babel Cinema-avond in Filmtheater de Fabriek. Op het programma staat een eenmalige vertoning van de film 'Point of Origin - building a house in Austria', gevolgd door een nagesprek met regisseur Frans Parthesius.

Een internationale techondernemer met liefde voor architectuur vraagt Rem Koolhaas op een onmogelijk klein stukje berghelling in Zell am See in Oostenrijk een huis te bouwen. De architect van het beroemde boek S,M,L,XL ziet een uitdaging: hoe krijg je licht in een huis van nog geen vier meter breed dat grotendeels onder de grond ligt? Filmmaker en fotograaf Frans Parthesius volgde het bouwproces en geeft een inkijkje in de werkwijze van Koolhaas en zijn speciale relatie met zijn opdrachtgever.

Na de vertoning gaan we in gesprek met Frans, waarbij hij voor het publiek het volledige bouwproces en de uitdagingen zal toelichten die aan bod kwamen tijdens het maken van de film. Ook bespreken we de cinematografische keuzes in de film en werpt hij licht op de artistieke aspecten van zijn werk.


Tijdstip en locatie
Woensdag 18 april, start 20:00 uur, in Filmtheater de Fabriek, Jan Sijbrandsteeg 12 in Zaandam. Kaarten zijn verkrijgbaar bij De Fabriek.