Skip to main content

Babel Cinema: City Dreamers

31 oktober 2023

Save the date: dinsdag 31 oktober organiseren we weer een Babel Cinema-avond in Filmtheater de Fabriek. Op het programma staat City Dreamers (2018), een Canadese documentaire geregisseerd door Joseph Hillel.

De film richt zich op Phyllis Lambert, Blanche Lemco van Ginkel, Cornelia Oberlander en Denise Scott Brown, vier belangrijke vernieuwers in de hedendaagse architectuur die tot de eerste prominente vrouwelijke architecten behoorden. De film ontving een nominatie voor de Canadian Screen Award voor Beste Cinematografie in een documentaire op de 8e Canadian Screen Awards in 2020.

Na de vertoning gaan we in gesprek met Marian van der Waals, architect-directeur bij Van der Waals/Zeinstra Architekten, en met Madeleine Steigenga, een onafhankelijk gevestigde architect in Nederland die veel heeft ervaring opgedaan bij verschillende architectenbureaus, waaronder Sjoerd Soeters en Jean Désert.

Tijdstip en locatie
Dinsdag 31 oktober, aanvang 19:30 uur, start 20:00 uur, in Filmtheater de Fabriek, Jan Sijbrandsteeg 12 in Zaandam. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de website van De Fabriek.