/ 
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Zaanse Dag van de Architectuur – Bouw een huis voor de burgemeester

juni 2 @ 12:00 - 16:30

€2

De oude Honigfabriek in Koog aan de Zaan (Zuideinde 74) inspireert creatieve ondernemers en architecten. Op 2 juni, de Dag van de Architectuur, dagen het Hemlab en Babel kinderen van 7-13 jaar uit om op deze plaats aan de Zaan een bijzonder huis te ontwerpen en te bouwen. Zo bijzonder dat de burgemeester van Zaanstad er wel zou willen wonen. De burgemeester komt zelf de prijzen uitreiken.

Om 12.00 uur en om 14.30 gaan kinderen aan het werk. Dat begint met een rondleiding van Els Bakker door de vroegere Honigfabriek, waarbij de deelnemers kunnen zien in welke ruimten er vroeger bijvoorbeeld puddingpoeder werd gemaakt. Daarna inspireert Robert Leferink de kinderen om zich architect te gaan voelen. De deelnemers gaan in groepjes aan het werk, waarbij ze worden begeleid door Zaanse architecten. Van karton, papier en piepschuim – en wat ze daar verder ook maar bij willen gebruiken – bouwen ze een bijzonder huis. In de oude Honigfabriek, of op een open plek aan de Zaan.

De kosten van deelname zijn 2,- euro, te betalen bij de Honigfabriek.

Meld je aan via www.hemlab.nl/babel of via info@stichting-babel.nl. En neem gerust ook bouwmaterialen mee van huis!

De locatie is de Honigfabriek in Koog aan de Zaan, een inspirerende locatie, waar de fantasie over het bouwen van je eigen toekomst gestimuleerd wordt.

Datum is 2 juni 2018

Aanvang: er wordt gewerkt in twee shifts, een groep van 12.00 tot 14.00 uur en een van 14.30 tot 16.30 uur. Per groep zijn er maximaal 30 kinderen, die worden begeleid door architecten. 

Doelgroep: kinderen 7-13 jaar.

Ook dit jaar is  AM  de hoofdsponsor van dit evenement

 

Gegevens

Datum:
juni 2
Tijd:
12:00 - 16:30
Kosten:
€2
Evenement Categorie:

Organisatoren

Babel, Zaans Architectuurplatform
Hemlab

Locatie

De Honigfabriek
Zuideinde 74
Koog aan de Zaan, Noord-Holland 1541 CE Nederland
+ Google Maps