0 comments

Voor deze activiteit wordt een bijdrage gevraagd van EUR 7,50. Reserveren is vereist, zie hieronder.

Ontdek de Achtersluispolder vanaf het water, ontmoet innovatieve Zaanse ondernemers, maak kennis met het stedelijke transformatieprogramma van de Achtersluispolder in de Metropool Amsterdam én maak de opening mee van Het Hem, het nieuwe ‘Huis voor eigentijdse cultuur’ in de Kogelfabriek op het Hembrugterrein!

Met Milko Buter (Visiespecialist Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente Zaanstad) aan boord gaan we op expeditie door dit gebied, om ons een beeld te kunnen vormen wat die transformatie zal gaan betekenen. Wonen aan het water, met ondernemers als buren. Want de Achtersluispolder wordt een gebied met gemengde functies, functies die elkaar verdragen. We gaan die ondernemers aan boord halen om daar hun opvattingen over te horen. Gevestigde ondernemers, maar ook startups die net zijn neergestreken. En natuurlijk mag het beeld van Pakhuis de Vrede vanaf het water niet ontbreken. Vervolgens bezoeken we Het Hem, het nieuwe ‘Huis voor eigentijdse cultuur’ in de Kogelfabriek langs het Noordzeekanaal en op het Hembrugterrein. Die dag, 21 juni dus, opent zij voor het eerst haar deuren.

Kortom, een unieke kans om vanaf het water kennis te maken met een uniek ontwikkelingsgebied en een gloednieuw Huis voor eigentijdse cultuur!

Programma
13:00 uur
Verzamelen bij het Zaantheater (start- en eindpunt van de expeditie).

13:15 uur
Afvaart bij het Zaantheater. De vaartocht duurt circa 2,5 uur, met bezoek aan ondernemers, Pakhuis de Vrede en Het Hem.

15:30 uur
Aankomst bij het Zaantheater.

Aansluitend om 16:00 uur vindt in het Zaantheater een debat plaats over de onafwendbare verbinding van Zaandam en Amsterdam. Wat doet dat met onze stad? Praat en denk mee met bestaande en nieuwe Zaankanters – zowel bewoners als ondernemers en professionals – die hun ervaringen met ons delen.

Deze activiteiten zijn onderdeel van WeMakeThe.City.

Aanmelden
Voor de vaarexpeditie wordt een bijdrage gevraagd van EUR 7,50. Het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren is vereist, via e-mail aan info@stichting-babel.nl. Geef s.v.p. aan of u ook wilt deelnemen aan het debat in het Zaantheater. Het debat in het Zaantheater is gratis.

 

About the Author

Related Posts

Sorry, nothing here!