Bouwinvest heeft 108 zorgwoningen aangekocht van Porten Houthavenkade, een samenwerking tussen Porten Development en Ten Brinke. De woningen zijn onderdeel van het woningbouwproject Houthavenkade in Zaandam en zijn bedoeld voor senioren en mensen met een zorgvraag die zelfstandig willen wonen. Bijna driekwart van de woningen wordt verhuurd in het middenhuursegment.

Er is een nijpend tekort aan passende huisvesting voor mensen met een zorgvraag. Dit tekort zal de komende jaren steeds verder toenemen. Daarom voldoen de levensloopbestendige appartementen in het project Houthavenkade aan de eisen van Woonkeur, waardoor de bewoners in staat worden gesteld om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. In het complex komt een gemeenschappelijke ruimte voor gezamenlijke activiteiten en is thuiszorg op afroep beschikbaar.

De zorgwoningen maken onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Houthavenkade. Dicht tegen het stadscentrum van Zaandam verrijzen hier ruim 700 appartementen met alle dagelijkse voorzieningen op korte afstand.

Johan Korner, directeur Porten Development: ‘Na zes jaar ontwikkeling is het project Houthavenkade afgerond en kan de bouw beginnen. Het project Houthavenkade, ontworpen door Van Aken, staat voor een aansprekend tijdloos ontwerp dat ook verwijst naar het industriële erfgoed van de Zaanse Schans. Dit in combinatie met de strengste eisen op het gebied van duurzaamheid heeft geleid tot een hoogwaardige woonomgeving aan het water. De samenwerking met Bouwinvest is vanaf het begin zeer coöperatief en creatief geweest.’

‘Direct na deze transactie is door Ten Brinke het startsein gegeven voor de realisatie van het gehele project. Bijna alle appartementen zijn verkocht en er staat niets meer in de weg om te beginnen met de sloop. Naar verwachting zijn medio 2026 alle appartementen opgeleverd. Wij zijn heel blij met deze verkoop en hebben vertrouwen in de samenwerking met Bouwinvest,’ aldus Leo Versteeg, directeur Ten Brinke.


Dit bericht werd op 31 januari 2023 gepubliceerd op www.bouwinvest.nl.

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer