Parteon en WormerWonen gaan 198 sociale huurappartementen bouwen in het Zaankwartier in Wormerveer. Dat is op de locatie aan de Zaan van de voormalige meelfabriek Meneba. Hier plek komt een nieuwe woonwijk met circa 680 woningen. De woningen worden gebouwd door Fijn Wonen, onderdeel van Van Wijnen.

Fijn Wonen heeft een gerobotiseerde woningfabriek waar de losse elementen, denk aan vloeren, wanden en gevels, worden gemaakt. Eenmaal op locatie kunnen er in een dag twee appartementen geassembleerd worden inclusief de installatie van de technische ruimte voorzien van warmtepomp, toilet en badkamer.

In totaal worden er in het Zaankwartier voor de corporaties drie gebouwen gerealiseerd: een woontoren en twee galerijgebouwen. Het gaat om appartementen met twee kamers (25 procent) en drie kamers (75 procent). De woningcorporaties Parteon en WormerWonen hebben gezamenlijk de grond voor dit project aangekocht. Het Zaankwartier wordt ontwikkeld door de Coöperatie De Vlyt UA, waarin Van Wijnen, Waterland Real Estate en Mecanoo samenwerken. In totaal komen hier circa 680 woningen, commerciële ruimten en een hotel.

Het corporatieproject valt onder het initiatief NH Bouwstroom. Dat is een samenwerkingsverband van acht woningcorporaties en zes woningbouwers, waaronder Fijn Wonen, om de productie van betaalbare woningen te verhogen en te versnellen. De corporaties van de NH Bouwstroom hebben de inmiddels plannen klaar liggen voor de bouw van 1.150 woningen. De komende maanden komen daar volgens Parteon-bestuurder Harry Platte nog 3.000 woningen bij.

Dit bericht werd op 1 december 2022 gepubliceerd op Nul20.nl. Beeld: Zaankwartier Wormerveer.

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer