‘Sjoerd Soeters maakte van het schrale centrum van Zaandam een kloppend hart, waar heden en verleden verbonden zijn. Frits Palmboom benutte de kernkwaliteiten van de Zaan en haar oevers en zette daarmee de rivier weer op de kaart.’ Zo typeerde gemeente Zaanstad Sjoerd Soeters en Frits Palmboom die de afgelopen decennia toonaangevend waren voor de grote stedenbouwkundige ontwikkelingen in Zaanstad.

Met de documentaire ‘Stedenbouwkundige veranderingen in Zaanstad’ brengt gemeente Zaanstad een eerbetoon aan Sjoerd Soeters, de voormalige supervisor van het centrumgebied van Zaandam, en Frits Palmboom, de voormalige MAAK.meester en stedenbouwkundig supervisor van Zaanstad. Beiden werden eind oktober officieel uitgezwaaid tijdens een afscheidssymposium in het Zaantheater. In de documentaire spreken diverse betrokkenen over hun samenwerking met Soeters en Palmboom in de afgelopen jaren, waaronder oud-burgemeester Ruud Vreeman, voormalig wethouder Songül Mutluer, Programmamanager Gebiedsontwikkeling Annette Nicolas Gnodde, architectonisch supervisor Onno Vlaanderen en anderen.

 

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer