Aan de oostkant van Poelenburg komt een nieuwe woonwijk: De Vrije Watering. In de wijk komen 64 (zelfbouw)woningen en 35 sociale huurappartementen voor ouderen. Het college van b en w is akkoord met het ontwerpbestemmingsplan.

Wethouder Wessel Breunesse: ‘De nieuwe wijk wordt heel groen, met voldoende ruimte voor water door wadi’s en sloten die de wijk aan drie kanten omringen.’

De Vrije Watering wordt een kleinschalig buurtje. Aan de noordzijde bouwt Rochdale een appartementencomplex voor senioren. De eengezinswoningen worden gerealiseerd in zelfbouw; particulier opdrachtgeverschap en mede-opdrachtgeverschap. Deze huizen komen om groene binnenhofjes heen. Langs de oever komt een openbare wandelroute.

De manier van verkoop en selectie van kopers wordt op dit moment uitgewerkt. Het plan is onderdeel van het Pact Poelenburg Peldersveld. Een van de ambities daarvan is de kwaliteit van de woningvoorraad te verbeteren en een meer divers woningaanbod te realiseren.

Dit bericht is overgenomen van Nul20.nl.

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer