Gemeente Zaanstad en FKG architecten aan de Zaan organiseerden vrijdag 22 april een fietssafari door Wormerveer.

Wormerveer is volop in ontwikkeling. Ervaar zelf welke interessante locaties hier rondom en langs de Zaan worden ontwikkeld of waar mogelijk nog kansen liggen. Het programma van de fietssafari is opgezet in samenwerking met de gemeente Zaanstad en FKG architecten aan de Zaan. Tijdens deze fietssafari rijgen we de verschillende lokale Zaanse Parels aan elkaar. We gingen met elkaar onderzoeken wat de impact van de projecten op de leefbaarheid en aantrekkingskracht voor Wormerveer en voor Zaanstad-Noord hebben.

Om 14.30 uur startten we met een inleidend programma bij de Vermaning, Zaanweg 57 in Wormerveer. Om 15.00 uur stapten we op de fiets voor een tour langs de verschillende gebiedsontwikkelingen. We eindigden weer bij de Vermaning om onder het genot van een borrel nog even na te praten.

Foto boven: Wim Egas

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer