Vrijdag 22 april vond er weer een editie plaats van Babel Cinema in Filmtheater de Fabriek. Op het programma stond The Competition van regisseur Angel Borrego Cubero. Deze documentaire biedt een ontluisterend kijkje in de keuken van de ‘starchitect’.

Wereldberoemde sterarchitecten Norman Foster, Frank Gehry, Jean Nouvel, Dominique Perrault en Zaha Hadid strijden om de ontwerpopdracht voor een Nationaal Museum in Andorra. De documentaire laat niet alleen de spanning van de ontwerpcompetitie zien, maar ontbloot ook de ijdelheid van opdrachtgevers en architecten.

Na de film ging Wendy van Wilgenburg (programmamaker Babel) in gesprek met architecten Neelu Boparai (Boparai Associates Architecten), Merijn de Jong (Heren 5 Architecten) en Johan Krol (Nunc Architecten).

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer