Zondag 22 mei organiseerden we een bijzondere architectuurwandeling door oud en nieuw Zaandam. De Archigidsen van Babel vertelden over het complexe en fascinerende ontwikkelproces van het nieuwe centrumgebied.

We liepen langs hedendaagse Zaanse architectuur, zoals het stadhuis, Hotel Inntel en het fietspakhuis. En we stonden ook stil bij een aantal bijzondere gebouwen uit het verleden, soms enige tientallen jaren oud (Beatrixflat), soms bijna een eeuw (Maison d’Essence), of nog langer geleden: het werk van stadsarchitect L.J. Immink.

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer