Het Jaarbericht van 2021 is uit. Ondanks alle coronamaatregelen kijken we opgewekt terug op een jaar vol vernieuwing, met een volwaardige online programmering, een aanzienlijke groei van het publieksbereik en veel nieuwe gezichten in onze programmaraad.

Weliswaar ging onze hoop om in 2021 weer volop publieksbijeenkomsten te organiseren in rook op. We keken na het coronajaar 2020 enorm uit naar bijeenkomsten met veel publiek, discussies en napraten bij de borrel op locatie. Dat is alleen rond de zomerperiode een paar keer gelukt, en dan nog met de nodige restricties: het A-tot-Z-debat, de fietsexcursie en discussiebijeenkomst in Westzaan, de (kinder)Dag van de Architectuur en Babel Cinema in Filmtheater de Fabriek. Voor het overige hebben we in 2021 al onze activiteiten online vormgegeven.

En daarin schuilt onze opgewektheid. Onder druk van de coronabeperkingen en een nieuwe lockdown hebben we in 2021 de omslag gemaakt naar een online programmering. In 2020 ging dat nog met vallen en opstaan, maar in 2021 hebben we een volwaardig online activiteitenprogramma gerealiseerd. Het resultaat is terug te zien op deze website en ons YouTube-kanaal. Met onze online programmering en aanwezigheid op sociale media is het publieksbereik aanzienlijk gegroeid. Daar zijn we enorm blij mee. Dat willen we in de komende jaren vasthouden en uitbreiden. 

Wij hebben in dit Jaarbericht ons best gedaan alle betrokkenen die ons op enigerlei wijze hebben ondersteund zo zorgvuldig mogelijk bij de activiteiten te vermelden. Ieders inzet en de bijdragen van onze sponsors, subsidiegevers en de vele ‘Vrienden van Babel’ wordt uiterst gewaardeerd.

Lees hier het Jaarbericht 2021.

 

 

 

 

 

 

 

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer