We stonden er klaar voor, onze jaarlijkse vriendendag die 3 december zou plaatsvinden in de Bullekerk. Maar helaas moesten we het, net als vorig jaar, vanwege de coronamaatregelen weer afblazen. We vertellen je hier in het kort wat we je op de vriendendag graag hadden willen vertellen.

Livestream tijdens de Dag van de Architectuur 2021. Foto: Eva van Rijen.

Ondanks alle coronaperikelen hebben we het afgelopen jaar toch een geslaagd en gevarieerd activiteitenprogramma gerealiseerd met totaal 11 publieksactiviteiten – meer nog dan we vooraf van plan waren. We organiseerden onder meer inspiratielezingen met Philomene van der Vliet en Reimar von Meding en debatten over de toekomst van de Zaanse winkelstraten, over huisvesting voor ouderen en het A tot Z-debat over de verbinding van Zaanstad met Amsterdam. De meeste activiteiten waren online, via livestreams die je kunt terugkijken op ons YouTube-kanaal. Daar gaan we komend jaar mee door.

Robert Leferink en Leontine de Koning (moderator) tijdens het A tot Z-debat.

Groter publieksbereik
Op ons YouTube-kanaal groeit de bibliotheek met opgenomen livestreams, videoverslagen van live activiteiten en korte samenvattingen. Met deze online programma’s is ons publieksbereik aanzienlijk toegenomen. We zien meer dan een verdubbeling. Om die reden hebben we ook videoverslagen gemaakt van een aantal fysieke activiteiten, zoals de fietsexcursie door Westzaan en het A tot Z-debat.

De inspiratielezing met Reimar von Weding werd live uitgezonden op ons YouTube-kanaal. Foto: Eva van Rijen.

Nieuwe mensen, nieuwe programmering
Iedere vier jaar maken we een plan waarin we de grote lijnen schetsen van onze toekomstige programmering. Samen met een groep betrokken vrijwilligers gaan we weldra aan de slag met het programma voor de periode 2023–2026. In 2022 zal de programmaraad waarschijnlijk voor bijna de helft uit nieuwe gezichten bestaan, waaronder Leontine de Koning die het voorzitterschap van Co Vrouwe heeft overgenomen. Nieuwe gezichten betekenen ook een frisse blik op de programmering, dus laat je verrassen volgend jaar.

Als je suggesties hebt voor ons jaarprogramma, neem dan contact op met Nicolette Zwart via info@stichting-babel.nl.

Dank aan onze sponsors en subsidiegevers
Door het maken van een flink aantal livestreams en videoverslagen lopen onze kosten flink op. Om die reden hebben we in 2021 kleine financiële kleerscheuren opgelopen. Des te meer zijn we enorm blij met de subsidie van gemeente Zaanstad en de financiële ondersteuning door onze sponsors en vrienden. Met deze steun hopen we de komende jaren nog veel aantrekkelijke activiteiten te kunnen organiseren en een groot publiek te bereiken. In onze sponsorrubriek stellen onze sponsors en subsidiegevers zich voor op een voor hen bijzondere locatie in de Zaanstreek.

De eerste activiteiten voor 2022 staan al in de steigers, vooralsnog online. Maar natuurlijk hopen we je in de loop van volgend jaar ook weer echt te kunnen ontmoeten.

Blijf gezond en graag tot ziens.

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer