Woensdag 24 november organiseerde Babel Zaans architectuurplatform een inspiratielezing met architect Reimar von Meding. Dit programma werd live uitgezonden vanuit het kantoor van KAW Architecten in Rotterdam. Bekijk de uitzending hier.

Reimar von Meding is algemeen directeur van KAW. De van oorsprong Duitse architect besloot na zijn studie architectuur aan de Technische Universiteit Delft een carrière in Nederland op te bouwen. Vanuit de overtuiging dat wonen een basisrecht is voor iedereen, draagt hij op deze manier zijn steentje bij. Zijn specialiteit is het ontwerpen van sociale woningbouw van hoge kwaliteit tegen lage kosten. Hij vindt het belangrijk om bij het ontwerpen woningen en de woonomgeving bij elkaar te brengen. Hiervoor heeft hij verschillende nominaties voor internationale architectuurprijzen ontvangen.

In 2020 lanceerde hij met KAW het onderzoeksproject Ruimte Zat in de Stad waarin uitgebreid onderzoek is gedaan naar de capaciteit van bestaande wijken. Conclusie: er is genoeg ruimte in de bestaande stad! Het doel is deze hoeveelheid aan ruimte zichtbaar te maken en een plek te geven in de discussie over betaalbaar wonen en een duurzame omgang met ons land. Reimar deelde met ons zijn inzichten en toonde ontwerpen van mooie sociale huisvesting. Gespreksleider was Leontine de Koning.

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer