Amsterdam-Noord en Zaandam groeien steeds verder naar elkaar toe. Vanaf de Buiksloterham tot en met het Hembrugterrein worden de komende jaren nieuwe woon-, werk- en recreatiegebieden ontwikkeld. De gemeenten Amsterdam en Zaanstad maken onderdeel uit van de Metropoolregio Amsterdam, maar maken ook uitgesproken individuele keuzes.

In hoeverre denkt Zaanstad mee over de toekomst van de Noorder IJ-Plas? En op welke manier heeft Amsterdam invloed op de inrichting van het Hembrugterrein? Wat betekenen deze ontwikkelingen voor grote en kleine industrie langs het IJ?

Op woensdagmiddag 6 oktober gingen we hierover in gesprek met Carolien Schippers (directeur Grond en Ontwikkeling, gemeente Amsterdam), Lennart Graaff (Concerndirecteur Stedelijke Ontwikkeling gemeente Zaanstad), Kees Noorman (directeur ORAM), Marco Broekman (BURA urbanism) en Jan Maas (BOOM! Landscape). Moderator was Leontine de Koning-Bruggeman. Voorafgaand aan deze bijeenkomst werd een fietsexcursie georganiseerd van het NDSM-terrein in Amsterdam naar de Meteorenweg, waar het debat plaatsvond.

Bekijk hieronder een videoverslag van deze bijeenkomst.

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer