Tot ziens in september, zeggen we tegen onze vrienden en volgers. En dat bedoelen we ook letterlijk, want het ziet ernaar uit dat we (voorzichtig) weer fysieke bijeenkomsten kunnen organiseren. En daar verheugen we ons enorm op. Ontmoeting en debat zijn immers belangrijke elementen van onze activiteiten. We geven graag een korte vooruitblik. 

Met de fysieke bijeenkomsten komt ook Babel Cinema weer terug. Begin september openen we ons najaarsprogramma met de vertoning van de film De Rijksbouwmeester. Floris Alkemade is in de afgelopen vijf jaar gevolgd door filmmaker André de Laat. In zijn periode als Rijksbouwmeester stelde Alkemade de sociale agenda rondom architectuur en de stad centraal. De datum van deze activiteit wordt binnenkort bekendgemaakt. 

In het najaar organiseren we het grote A tot Z-debat waarin het zal gaan over de ruimtelijke en sociale ontwikkelingen in Amsterdam en Zaanstad en de relatie tussen beide steden. Het A tot Z-debat is een gezamenlijke activiteit van Babel Zaans architectuurplatform en Arcam (Architectuurcentrum Amsterdam). Ook bereiden we presentaties en debatbijeenkomsten voor over de Zaanse kernkwaliteiten in grote gebiedsontwikkelingen, over de impact van verdichting en bouwprojecten in Zaanse lintdorpen zoals Westzaan, en we vervolgen onze activiteiten over het Zaanse landschap.          

Onze vijf online bijeenkomsten in de eerste helft van 2021, live uitgezonden op ons YouTube-kanaal (klik hier om je te abonneren), zijn heel goed bekeken. Daarom gaan we hier mee door, maar het is geen vervanging van onze fysieke bijeenkomsten met debat en borrel na afloop. Daarom nogmaals: tot ziens in september!

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer