Na één jaar overslaan, kunnen kinderen op zaterdag 19 juni in het Hemlab weer zelf bouwen met Zaanse Architecten. De landelijke Dag van de Architectuur gaat dit jaar over duurzaam bouwen, waaronder met hout. En laat de Zaanstreek nu bekend zijn vanwege de Zaanse huizen.

Zaanse huizen werden vroeger van hout gemaakt, waren heel vaak groen en het dak en de ramen herkende je zo. Vandaag de dag worden er steeds meer nieuwe huizen en andere gebouwen gemaakt die niet precies lijken op de oude Zaanse huizen, maar er toch Zaans uitzien. Soms van hout, maar ook op andere manieren. In het Hemlab kunnen kinderen van 7 tot en met 12 jaar een eigen Zaans gebouw ontwerpen en maken van piepschuim. Zaanse architecten helpen om iets creatiefs te bedenken en te bouwen. Dat hoeft echt niet groen en met een puntdak te zijn!

Tijdstip en locatie
Zaterdag 19 juni van 12.30-14.30 uur. Bij voldoende belangstelling 2e groep van 15.30-17.30 uur. Locatie: Barndegat 6-8, 1505 HN Zaandam.

Tickets
Kind 7-12 jaar € 2,00 (zonder volwassenen) contant/pinnen aan de kassa
Reserveer hier je tickets.

Uitgelicht bericht

Uitgelicht bericht