Edzo Bindels is de nieuwe supervisor van de ontwikkeling in het centrumgebied van Zaandam (MAAK.Centrum). De opvolger van Sjoerd Soeters is stedenbouwkundig ontwerper en directeur van internationaal ontwerpbureau West 8. Daarnaast werkt Bindels als architectonisch supervisor en ontwerper van landschappen en openbare ruimtes. Hij heeft zich de laatste jaren beziggehouden met stedelijke transformatieopgaven in Nederland en wereldwijd.

Gemeente Zaanstad werkt in vier MAAK.Zaanstad-gebieden aan de ontwikkeling van Zaanstad. Met MAAK.Centrum bouwt de gemeente aan een levendig, bereikbaar en bewoonbaar centrum. Babel is benieuwd hoe Edzo Bindels tegen de ontwikkelingen en vraagstukken in het centrum van Zaandam aankijkt. Wat zijn zijn eerste bevindingen? Waar ziet hij kansen in het centrum van Zaandam?

Begin dit jaar startte Edzo Bindels als supervisor van de ontwikkeling in het centrumgebied van Zaandam (MAAK.Centrum). De andere supervisoren zijn Roy Bijhouwer (MAAK.Noord), Jeroen Ruitenbeek (MAAK.Midden) en Ruurd Gietema (MAAK.Zuid). Frits Palmboom adviseert als MAAK-meester over de onderlinge samenhang van de MAAK-gebieden en over de ruimtelijke kwaliteit van de stedelijke verkeersstructuur.

Dinsdag 18 mei gaat Leontine de Koning met Edzo Bindels in gesprek. Voorafgaand presenteert Annette Nicolas Gnodde (gebiedsmanager Zaanstad Centrum) de huidige plannen voor het gebied. Edzo Bindels en Annette Nicolas Gnodde gaan daarna met elkaar in gesprek onder leiding van Leontine de Koning. Dit programma wordt vanaf 19:30 uur live uitgezonden op ons YouTube-kanaal. Aanmelden is niet nodig. Reageren of vragen stellen kan tijdens de uitzending in de chatbox.

Foto: Thijs ter Hart.

Uitgelicht bericht

Uitgelicht bericht