Het jaarbericht van 2020 is uit. Het was ook voor Babel een jaar van struikelen en van opstaan. De anderhalvemetermaatregelen maakte het vrijwel onmogelijk onze vertrouwde activiteiten te organiseren. Toch zijn we niet ontevreden met wat we het afgelopen jaar aan activiteiten hebben kunnen organiseren.

De Babel Architectuurprijs is voor de zevende keer uitgereikt. We hebben online aandacht besteed aan de Dag van de Architectuur. Speciaal voor kinderen. En er was – tussen de golven van de pandemie door – ruimte voor een fietsexcursie. Ook hebben we mogelijkheden van andere vormen van communicatie verkend. Onze achterban blogde over de stad van de toekomst. We droomden vergezichten en zochten een antwoord op de vraag wat stad en regio juist in tijden van een pandemie nodig hebben: niet alleen meer woningen, maar ook woonruimte met aantrekkelijke buitenruimte en een goede, groene openbare ruimte.

We hebben goede hoop dat we in 2021 weer intensiever over de ontwikkeling van stad en landschap met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Eerst alleen digitaal. Ook Babel heeft nu zijn YouTube-kanaal en andere goed gebruikte social media, maar na de zomer wellicht wat vaker op de manier die we van oudsher gewend zijn. Met inspirerende lezingen, goede discussies en grensverleggend onderzoek. Lees hier het jaarbericht 2020.

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer