Babel organiseerde woensdag 17 februari de eerste inspiratielezing van dit jaar met landschapsarchitect Philomene van der Vliet (BOOM Landscape). BOOM landscape heeft meegewerkt aan de omgevingsvisie van Amsterdam en een scenario voor de ontwikkeling van de Noorder IJplas uitgewerkt. Het bureau was ook initiatiefnemer van het Manifest van de Scheggen, een landschappelijke studie over Amsterdam en aangrenzende steden, relevant ook in het debat over verstedelijking en landschap in Zaanstad. Na haar lezing ging Philomene in gesprek met Leontine de Koning over actuele ruimtelijke vraagstukken in en om Zaanstad.

Philomene van der Vliet studeerde landschapsarchitectuur in Arnhem, Londen en Amsterdam. Na als ontwerper en freelancer te hebben gewerkt voor diverse gerenommeerde ontwerpbureaus richtte ze in 2013 samen met Jan Maas BOOM Landscape op. Ze is als gastdocent verbonden aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en Rotterdam en zat in diverse jurypanels. Daarnaast is ze lid van Welstand Den Haag, het Quality Team van Feyenoord City in Rotterdam en sinds 2016 maakt ze onderdeel uit van de programmaraad van ARCAM en BNA Onderzoek.

Bekijk de lezing terug op het YouTube-kanaal van Babel.

Babels inspiratielezingen
Al voor de oprichting van Babel Zaans architectuurplatform, toen nog het Architectencafé geheten, organiseerden we inspiratielezingen. Interessant werk van een bekende architect levert een aantrekkelijke avond op voor zowel geïnteresseerde bezoekers als professionals. De lezingen zijn tevens een inspiratiebron voor de onderwerpen die Babel in haar jaarprogramma aansnijdt. Eerdere gastsprekers waren o.a. Liesbeth van der Pol en Ronald Rietveld.

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer