Woensdag 24 maart bespreken we met experts en lokale betrokkenen de toekomst van de Zaanse winkelstraten. Net als in veel andere steden in Nederland neemt ook in Zaanstad het winkelaanbod af, consumenten winkelen steeds meer online. Nu al staan veel panden langdurig leeg met verkrotting tot gevolg en door de gevolgen van de coronacrisis zal de leegstand de komende jaren verder toenemen.

Op de Noorder- en Zuiderhoofdstraat in Krommenie levert dit geen aantrekkelijk beeld. Op de Zuiddijk in Zaandam ontstaat een ander fenomeen: het aantal kappers groeit bij de dag. Daarnaast dateert de detailhandelsvisie van Zaanstad uit 2015 en wordt hierin nog uitgegaan van groei in meerdere winkelgebieden. Ook komt transformatie of herontwikkeling van verschillende locaties moeizaam van de grond. Wat is de toekomst van de Zaanse winkelstraten? En welke andere functies kunnen hier een plek krijgen?

Woensdag 24 maart neemt Felix Wigman van advies- en ontwerpbureau BRO ons mee in de ontwikkelingen en trends in winkelgebieden. Ron van Gelder van Alliantie Hand in Hand presenteert een voorbeeld van transformatie op de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk in Rotterdam. Steven Brunsmann van Nunc Architecten presenteert verschillende oplossingsrichtingen voor de Zuiddijk in Zaandam. Onder leiding van Bert Pots gaan de sprekers vervolgens in gesprek waarbij ook Robert de Joode, directeur van Kuijs Reinder Kakes, aanschuift. Tijdens het panelgesprek is er ruimte voor vragen en opmerkingen van het publiek.

Het programma is woensdag 24 maart vanaf 19:00 uur live te volgen op het YouTube-kanaal van Babel.

Laatste bericht

Laatste bericht