Edzo Bindels (1969) is gestart als supervisor van de ontwikkeling in het centrumgebied van Zaandam (MAAK.Centrum). De opvolger van Sjoerd Soeters is stedenbouwkundig ontwerper en directeur van het gerenommeerde ontwerpbureau West 8. Daarnaast werkt Bindels als architectonisch supervisor en ontwerper van landschappen en publieke ruimtes. Hij heeft zich de laatste jaren in het bijzonder toegelegd op stedelijke transformatieopgaven in binnen- en buitenland.

MAAK.Zaanstad
Wethouder gebiedsontwikkeling Hans Krieger: “Ik ben blij met de toevoeging van Edzo Bindels aan het team van de vier supervisoren voor MAAK.Zaanstad. Het college is verheugd dat we weer een ‘vaste supervisor’ aan boord hebben zodat we in MAAK.Centrum verder kunnen met de ontwikkeling van buurten met hoogstaande architectonische kwaliteit en onderlinge samenhang.”

Bewaken architectonische kwaliteit
Zaanstad ontwikkelt zich in hoog tempo en heeft de ambitie om 20.0000 nieuwe woningen te realiseren. Bestaande buurten en (voormalige) bedrijventerreinen worden getransformeerd naar wijken met hogere aantallen woningen, bedrijven, hoogwaardige voorzieningen én de bijbehorende infrastructuur. Krieger: “Gezien de enorme en complexe opgave die er ligt in Zaanstad is het belangrijk om daarbij de architectonische kwaliteit te bewaken en te zorgen voor een eenduidige uitstraling per MAAK-gebied. Deze taak is belegd bij de supervisoren.”

Team compleet met Edzo Bindels
Met de komst van Bindels is het team van supervisoren voor de vier MAAK.Zaanstad-gebieden weer compleet. De andere supervisoren zijn: Roy Bijhouwer (MAAK.Noord), Jeroen Ruitenbeek (MAAK.Midden) en Ruurd Gietema (MAAK.Zuid).

Inverdan
Bindels volgt Sjoerd Soeters op als supervisor voor MAAK.Centrum. Soeters begon in 2000 als masterplanner van het stadsvernieuwingsprogramma Inverdan. Hiermee is hij de geestelijk vader van het compleet vernieuwde stadscentrum. Sinds 2003 was hij verbonden aan Zaanstad als supervisor in het centrumgebied van Zaandam. Soeters blijft betrokken bij Zaanstad als stedenbouwkundig ontwerper en architect voor ontwikkelaars. Later dit jaar zal Zaanstad aandacht besteden aan zijn afscheid als supervisor, mits de coronamaatregelen dit toelaten.

Lees ook een interview met Edzo Bindels in Blauwe Kamer.

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer