Op 20 en 21 juni werd de jaarlijkse Dag van de Architectuur georganiseerd. Dit jaar organiseerden wij een ontwerpwedstrijd die je thuis kon doen. Kinderen tot 14 jaar konden tot 30 juni het ontwerp van hun ideale park insturen. Er waren heel leuke ontwerpen aangeleverd, met LEGO, tekeningen en knutselwerk. Vaak toegelicht met een video.

De jury, bestaande uit Eva Stache (architect), Nina Sickenga (landschapsarchitect, MOSS), Geert de Boer (Hemlab) en Frank Vonk (landschapsarchitect, AM) heeft alle inzendingen beoordeeld. Twee plannen sprongen eruit. Beide deelnemers zullen een prijs ontvangen.

In de jongste categorie vond de jury het ontwerp van Soumaya Assidah uit Amsterdam (8 jaar) het meest aansprekend. Soumaya ontwierp een park dat mooi en rustig overkomt. Er zijn veel aanleidingen om in haar park te spelen en te verblijven door jong en oud. Er is niet veel groen, maar er gebeurt van alles. Simpel, maar raak.

Soumaya Assidah

In de oudste categorie bedacht Fhanucia Dalmeyer (13) uit Koog aan de Zaan het park Holywood, het heilige bos. Een uitgebreid ontwerp, met rustige plekken om te relaxen en veel plekken voor activiteiten. Je kunt de hele dag in haar park doorbrengen en het zou een aanwinst zijn voor Zaanstad en de omgeving. Veel gezonde elementen en een wenswaterval met maatschappelijke meerwaarde maken het tot een geslaagd plan, dat alleen nog een aantal paden mist.

Fhanucia Dalmeyer

De jury:

Deze activiteit werd mede mogelijk gemaakt door:

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer