Louise Verra, sinds 2015 actief als secretaris van Babel Zaans architectuurplatform, is onderscheiden als Ridder in de orde van Oranje-Nassau. Verra ontving de onderscheiding op vrijdag 24 april uit handen van burgemeester Jan Hamming.

Verra krijgt de hoge onderscheiding vanwege haar vele bestuurswerk op allerlei gebied. Van Babel Zaans architectuurplatform tot RTV Zaanstreek, van buurthuis De Pelikaan in Krommenie tot de kortebaandraverij in Assendelft, van de Soroptimisten tot de Zaanse Stichting Dierenzorg. Verra verhuisde in 1970 naar Zaandam en werkte tot haar pensioen in allerlei organisatorische functies bij de gemeente. Ze is ook al 25 jaar vrijwilliger bij de Prinsenstichting voor mensen met een verstandelijke beperking. “Ik ben heel verbaasd en ongelofelijk vereerd,” reageerde Verra die verrast werd met een burgemeestersbezoek bij haar woning in Westzaan.

Totaal elf inwoners van Zaanstad kregen vrijdag 24 april van burgemeester Hamming te horen dat hun een Koninklijke Onderscheiding toegekend was. Hamming verraste negen van de ontvangers van de onderscheidingen op gepaste afstand met het nieuws. Twee anderen werden telefonisch op de hoogte gebracht.

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer