In februari zijn we gestart met een speurtocht voor leerlingen van groep 7 en 8 in en om het Verkadecomplex in Zaandam. Leerlingen van drie scholen hebben intussen met veel enthousiasme de speurtocht en de daarbij behorende praktijkopdracht volbracht. Helaas heeft het coronavirus roet in het eten gegooid. Voorlopig dus even geen activiteiten meer op dit vlak.

Toch willen we een kleine indruk geven van deze activiteit in het kader van het Cultuurmenu. Met de activiteiten uit het Cultuurmenu worden Zaanse basisscholen uitgenodigd verbindingen te leggen met onder andere thema’s op school, te ontwikkelen vaardigheden en de cultuuraanbieders in de omgeving van de school. Het Cultuurmenu Zaanstreek is een samenwerking tussen Agora, FluXus en Zaan Primair. Het biedt het primair onderwijs een pakket aan van ongeveer 80 activiteiten met betrekking tot het kunst- en erfgoededucatie. Alle Zaanse erfgoedinstellingen bieden excursies en workshops aan en ook een aantal Zaanse kunstenaars bieden ontwikkelende activiteiten aan voor het basisonderwijs.

Versnaperingen zijn gesponsord door Verkade

Laatste bericht

Babel blogt over het nieuwe wonen en werken

Vanwege strenge regels in het voorjaar van 2020 omtrent het Covid-19 virus mochten we beperkt naar buiten. Lees hier de blogs in onze serie ‘Wat is voor jou waardevol in je woonomgeving?’ over het nieuwe wonen en werken.

Lees meer

Laatste bericht

Babel blogt over het nieuwe wonen en werken

Vanwege strenge regels in het voorjaar van 2020 omtrent het Covid-19 virus mochten we beperkt naar buiten. Lees hier de blogs in onze serie ‘Wat is voor jou waardevol in je woonomgeving?’ over het nieuwe wonen en werken.

Lees meer