Architect Sjoerd Soeters heeft twintig jaar gewerkt als supervisor en masterplanner van stadsvernieuwingsprogramma Inverdan in Zaandam. Nu het stadscentrum ‘zo ongeveer op de helft is’, aldus Soeters, is voor hem het moment gekomen om terug te treden. Ter ere van zijn werk in Zaanstad organiseert de gemeente samen met Sjoerd Soeters een symposium. Vanwege het coronavirus wordt deze bijeenkomst op een later moment gepland. Wij houden u hiervan op de hoogte.

Hoe kan Zaanstad de komende twintig jaar verder verstedelijken zonder te vervallen in een herhaling van clichés, en anderzijds zonder de bijzondere karakteristieken van het Zaanse architectonische vocabulaire te verliezen? Het is de grote vraag die centraal staat tijdens het symposium ‘Architectuur en verstedelijking: Een zoektocht naar de authenticiteit & architectonisch vocabulaire’. U bent hierbij van harte welkom.

Het symposium biedt een podium voor een aantal lezingen ‘waarin de avontuurlijke reis tussen Scylla en Charybdis wordt verkend’ (Soeters) en de mogelijkheden en gevaren met de aanwezigen worden bediscussieerd.

Met lezingen van Sjoerd Soeters, supervisor en masterplanner MAAK.Zaanstad, Piet Kleij, archeoloog gemeente Zaanstad, Job Floris architect en medeoprichter van MONADNOCK en Alex de Rijke van architectuurpraktijk dRMM. Dagvoorzitter is Thijs Asselbergs.

Praktische informatie
Vanwege de laatste ontwikkelingen en maatregelen in het kader van het Corona virus is besloten om het symposium op 31 maart niet door te laten gaan. Het symposium zal op een later moment worden gepland. Wij houden u hiervan op de hoogte.

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer