Babel reikt voor de zevende keer een architectuurprijs uit. We kennen een prijs toe aan een bijzonder nieuwbouwproject in Zaanstad. Het gaat daarbij om een opvallend gebouw in Zaanstad dat in de periode 2017-2020 is gebouwd en opgeleverd. Een onafhankelijke jury zal de winnaar aanwijzen. De datum van de uitreiking is nog niet bekend vanwege het coronavirus.

“In Zaanstad is nieuwbouw bijna altijd een toevoeging binnen de bestaande stedelijke omgeving. Een omgeving vol contrasten. Dit daagt ontwerpers uit tot belangrijke keuzes,” zegt Robert Leferink, voorzitter van Babel Zaans architectuurplatform. 

“Bij sommige projecten denk ik: daar had toch meer ingezeten. Maar gelukkig zien we ook verrassende toevoegingen aan bestaande buurten. Met de Babel Architectuurprijs zetten we de pareltjes van de nieuwe architectuur in Zaanstad in de spotlights. Ik kijk uit naar de nominaties en de beoordeling door de jury.”

Een bijzonder woongebouw, een mooie school, een opvallend kantoor of wat voor vastgoed dan ook. Babel hoort graag welk groot of klein nieuwbouwproject in het zonnetje moet worden gezet. Suggesties kunnen worden gemaild naar: info@stichting-babel.nl, of plaats je reactie op social media met #babelarchitectuurprijs.

Beeld: Impressie van de nieuwe fietsenstalling bij het station van Zaandam. © Nunc Architecten

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer