Donderdag 28 november om 16:30 uur spreekt Ronald Rietveld te midden van zijn kunstwerk Still Life in Het HEM over de projecten, het onderzoek en de multidisciplinaire werkwijze van studio RAAAF.

Met zijn broer, filosoof Erik Rietveld, is hij medeoprichter van RAAAF [Rietveld Architecture Art Affordances]. Hun werk beweegt zich op het grensvlak van beeldende kunst, architectuur en filosofie. De autonome en experimentele ontwerphouding van RAAAF leidt telkens tot nieuwe inzichten en perspectieven op actuele opgaven. Hun projecten starten altijd vanuit eigen fascinaties die gecombineerd worden met confronterende en urgente maatschappelijke thema’s. RAAAF maakt locatiespecifieke interventies in de alledaagse leefomgeving. Hun installaties en interventies zijn te lezen als ruimtelijke denkbeelden die heden met het verleden en de toekomst verbinden. RAAAF ontving het afgelopen decennium meerdere internationale onderscheidingen.

Foto: Martin Wengelaar

In Het HEM spreekt Ronald Rietveld over de werkwijze van RAAAF en de relevantie van hun aanpak van het Hembrugterrein en andere vacante gebouwen en gebieden met potentie. Achterliggende vraag is: Hoe kan deze visie en werkwijze bijdragen aan de ontwikkeling en de verrijking van de ruimtelijke toekomst van Zaanstad?

Tijdstip en locatie&
Donderdag 28 november, 16:30-18:00 uur, in Het HEM, Warmperserij 1 te Zaandam. Gratis toegang. Aanmelden via e-mail aan info@stichting-babel.nl o.v.v. Lezing Ronald Rietveld. Kleed u warm aan, dit is een onverwarmde locatie.

Beeld boven: Deltawerk// van RAAAF en Atelier de Lyon.

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer