Volgend op de eerste informatieavond over de cultuurhistorische waardering van de stedelijke ontwikkeling van Zaanstad, organiseren architectuurplatform Babel en Vereniging Zaans Erfgoed woensdag 13 november in De Vermaning een tweede bijeenkomst, met gastsprekers Jouke van der Werf en Gert Jan te Velde.

De cultuurhistorische kwaliteit van de stedelijke ontwikkeling van Zaanstad staat volop in de belangstelling. Voor de zomer heeft het College van B en W de nota ‘Cultuurhistorische inventarisatie en waardering sociale woningbouwwijken 1900-1945’ uitgebracht. Het dilemma om een karakteristiek woningbouwcomplex te behouden of te slopen wordt door veel factoren beïnvloed. Babel en Zaans Erfgoed haken aan bij de actuele discussie over de aanpak van voor- en naoorlogse woningbouwcomplexen in Zaanstad die kampen met, onder andere, bouwtechnische problemen.

Bij de tweede bijeenkomst op 13 november spreken Jouke van der Werf (architectuurhistoricus) en Gert Jan te Velde (architectenbureau Van Schagen uit Rotterdam). Beiden hebben een reputatie met respect om te gaan met de bestaande bouw. Tijdens deze bijeenkomst ligt de nadruk op debat en de zoektocht naar praktisch beleid, onder andere met vertegenwoordigers van de gemeente, woningcorporaties en bewoners. Hans Luiten zal deze avond modereren.

Tijdstip en locatie
Woensdag 13 november, inloop vanaf 19:30 uur, start 20:00 uur, eindtijd 22:00 uur, in De Vermaning, Westzijde 80 in Zaandam. Gratis toegang. Aanmelden is gewenst via e-mail aan info@stichting-babel.nl.

Laatste bericht

Babel blogt over het nieuwe wonen en werken

Vanwege strenge regels in het voorjaar van 2020 omtrent het Covid-19 virus mochten we beperkt naar buiten. Lees hier de blogs in onze serie ‘Wat is voor jou waardevol in je woonomgeving?’ over het nieuwe wonen en werken.

Lees meer

Laatste bericht

Babel blogt over het nieuwe wonen en werken

Vanwege strenge regels in het voorjaar van 2020 omtrent het Covid-19 virus mochten we beperkt naar buiten. Lees hier de blogs in onze serie ‘Wat is voor jou waardevol in je woonomgeving?’ over het nieuwe wonen en werken.

Lees meer