Ter gelegenheid van de Dag van de Zaanse Architectuur, 4 september 2016, presenteerde Babel, het architectuurcentrum voor de Zaanstreek, een nieuwe fietsroute langs plekken met bijzondere Zaanse architectuur.

Bij architectuur denken veel mensen niet direct aan de Zaanstreek, maar dat beeld begint te  veranderen. Zaandam heeft een eigentijds en eigenzinnig centrum gekregen en ook op andere plekken kun je bijzondere voorbeelden van hedendaagse architectuur en stedenbouw vinden. Sommige daarvan hebben zelfs internationale prijzen gewonnen.

Babel heeft een  speciale fietsroute van 18 km. samengesteld, die je meeneemt op een afwisselende en informatieve tocht langs Zaanse architectuur.

20160902_160903 20160902_161240

Op vrijdag 2 september om  16.00 uur werd het eerste exemplaar van de routebeschrijving langs parels van Zaanse architectuur en stedenbouw uitgereikt aan de wethouder van toerisme Dennis Straat, bij het VVV informatiepunt, Stadhuisplein 90 in Zaandam. Daarmee werd tevens het startsein gegeven voor de Zaanse Dag van de Architectuur.

 

IMG_0271

 

Dankzij steun van Zaanse fondsen en Stichting Marketing Zaanstreek is de fietsroute vanaf 2 september gratis verkrijgbaar bij het VVV informatiepunt bij station Zaandam en op verschillende andere plekken in Zaanstad (hotels, b&b’s, fietsverhuurders, horeca, bibliotheken). Babel werkt daarnaast aan verspreiding binnen de Amsterdamse regio.

De online-routekaart is hier te downloaden.

Meer informatie over het programma van de Dag van de Architectuur.

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer