IW2A0337 IW2A0342 IW2A0349Dinsdag,
17 november 2015

 

 

 

 

Nieuwe dorpslinten… onder deze intrigerende titel schetsten drie samenwerkende Zaanse woningmarkt experts nieuwe perspectieven voor uitbreiding en vernieuwing van de Zaanse woningvoorraad. Karin Hoorn, Robert de Joode, en Sjoerd Hoorn lieten in café ‘de Fabriek’ in Zaandam a.h.v. cijfers, beelden en kaarten zien hoe de woningbehoefte zich ontwikkelt, hoe unieke kenmerken van de Zaanstreek kansen bieden voor nieuwe ontwikkelingen. Hun suggesties voor nieuwe bouwlocaties en op het eerste oog minder voor de hand liggende oplossingen, prikkelden de aanwezigen om te reageren. Het was een onmisbare avond voor ieder die de toekomst van Zaanstad na aan het hart ligt.

Van Zaandam tot Krommenie. Op 17 november ging het BabelDebat niet over een of twee specifieke locaties, maar de schijnwerper stond op de gehele Zaanstreek. Al kwamen er natuurlijk wel concrete locaties aan de orde. En soms met verrassende suggesties, die aanleiding gaven voor een levendige discussie.

Karin Hoorn, Robert de Joode, en Sjoerd Hoorn kennen de Zaanse woningmarkt als geen ander. Aan de hand van cijfers, beelden en kaarten lieten zij zien hoe de woningbehoefte zich ontwikkelt en waar mensen uit de Zaanstreek, uit de Amsterdamse regio, naar op zoek zijn. Zij denken vanuit de woonconsument en toekomstbestendige kwaliteit. In hun presentatie lieten zij zien hoe de Zaanse woningmarkt er nu voor staat. Wat voor soort woonmilieu en woningen mensen zoeken, wat de trends zijn. Zij noemden voorbeelden van projecten en locaties, waar in hun ogen kansen worden gemist. Maar waar het nog niet te laat is om de koers te verleggen naar meer kwaliteit. Woonkwaliteit voor de toekomstige bewoners en kwaliteit, die de Zaanstreek verrijkt.

Out of the box denkend deden Karin, Robert en Sjoerd suggesties voor nieuwe bouwlocaties en op het eerste oog minder voor de hand liggende oplossingen. Nieuwe dorpslinten in de Zaanstreek…..?

Het werd dan ook geen luisteravond. De zaal werd gevraagd om van vanaf het begin mee te denken, te reageren met vragen en meningen. Informatie en debat gingen hand in hand.

Klik hier voor het verslag van deze avond.

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer