P1440830 P1440831 P144083311 december 2014

 

 

 

 

Al jaren organiseert Babel ergens in de loop van het jaar een Vriendendag voor allen die ons een warm hart toedragen en het mogelijk maken dat we überhaupt bestaan: sponsoren en subsidiegevers, vrijwilligers en het comité van aanbeveling. Met hen keken we deze laatste avond terug naar het effect van de in 2014 gevoerde debatten en hoe we dat gaan voortzetten in 2015. Tevens namen we afscheid van voorzitter Gerrit Teders die na ruim 8 jaar vertrok als voorzitter en introduceerden we zijn opvolger Robert Leferink, met een ruime staat van dienst op het gebied van projectmanagement op het gebied van stedelijke vernieuwing.

Architect Sjoerd Soeters, die aan de wieg van Inverdan stond, overhandigde scheidend voorzitter Gerrit Teders een variant op de aloude stenen KLM-huisjes: één met de inmiddels bekende Zaanse geveltjes. Deze “overdreven” gevels hebben het Zaandamse centrum een nieuw hedendaags leven gegeven en dat levert het winkelgebied sfeer, kooplustigen, toeristen en omzet op.

Wethouder Dennis Straat, net als Soeters, lid van het comité van aanbeveling, vroeg Babel mee te denken over het vervolg. Een grootstedelijk project als Inverdan heeft veel energie en geld losgemaakt en resultaat opgeleverd. Na het Zaandamse stadshart zou een nieuw project de stad zeker goed doen.

Babel nam ook afscheid van man van het eerste uur Jan Schoen. De illustrator en tekenaar was medeaanstichter van door het Architectencafé georganiseerde debatten over het stadshart. Jan Schoen bedacht de naam Babel en de huisstijl, met toren.

Lees hier het verslag van de vriendendag

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer