P1280030 P1280037 P1280062

Dinsdag
2 oktober 2012

 

 

 

 

Op woensdag 3 oktober startte in het atrium van de Saen Toren in Zaandam de expositie Fusion.

De officiële opening voor genodigden vond een dag ervoor plaats in het Inntel hotel.

Het animo was groot. Architect Wilfried van Winden gaf een lezing over de achtergronden van zijn werk én ging in op het begrip FUSION. “FUSION staat voor een inventieve menging van identiteiten”, aldus van Winden, oprichter en directeur van WAM architecten (Delft) én architect van het inmiddels internationaal beroemde hotel in Zaandam. Het staat voor het verbinden van heden en verleden en van traditie en vernieuwing, van high en low culture, van romantiek met rationaliteit en van abstracte en figuratieve architectuur.

Hierna volgde een openingswoord van wethouder D. Straat (o.a. ruimtelijke ontwikkeling), waarin hij te kennen gaf blij te zijn met de verandering van het centrum en het stationsgebied van Zaandam, het plan ‘Inverdan’. Het plan herstelt het historische stratenpatroon, reconstrueert een gracht en brengt een aangename sfeer terug in het stadshart van Zaandam. “In fusion kunnen wij als Zaankanters een belangrijke bijdrage leveren en wij zijn er trots op.”, was een van zijn uitspraken tijdens deze opening.

Na dit officiële gedeelte konden de genodigden de expositie bezichtigen.

Verslag van de openingslezing BabelExpo 2012

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer