Appartementen Borstei Groep deelnemers excursie Driedubbel glasBabelExcursie, 23 – 26 mei 2013

De 4-daagse internationale BabelExcursie had voor 2013 als doel, de fraaie Zuid-Duitse stad München. In deze stad is (net als in andere delen van Duitsland) veel aandacht voor duurzaamheid.  München beschikt over een mooie oude  – na de 2e wereldoorlog  grotendeels herbouwde – binnenstad, die zich sinds het zware bombardement permanent in verandering bevindt. Bij het ontwikkelen van de stad bestond zeer veel waardering voor de oude bestaande stad,  maar ook nieuwe en moderne architectuur kreeg de ruimte. Over de relatie tussen bestaand en nieuw wordt steeds stevig discussie gevoerd. Naast aandacht –  net als andere jaren – voor de oude stad, stadsplanning en moderne architectuur, was de focus, passend binnen het jaarthema, tijdens deze excursie tevens gericht op mooie voorbeelden van duurzame architectuur.

De interesse voor deze excursie was groot. Er gingen 29 personen mee.

Lees hier de ervaringen van deze reisexcursie naar München

 

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer