3814216301_cee6280ef9_b IMG_6797 IMG_6804

BabelExcursie binnenland
19 april 2013

Duurzame gebouwen zijn interessant om over te spreken en te lezen, maar nog leuker om te zien. Tijdens deze excursie werd een bezoek gebracht aan een aantal ecologische projecten in Midden-Nederland. Op de locaties werd gezorgd voor rondleidingen van architecten en gebruikers. Er werd een scala van projecten bezocht van duurzame transformatieprojecten tot kleine ecologische nieuwbouwprojecten in stedelijke omgeving en in relatie tot de natuur.

De touringcar bracht  de groep allereerst naar de duurzame wijk Lanxmeer in Culemborg. Vervolgens vertrok de bus naar Zeist voor een bezoek aan het door (Thomas) Rau Architecten ontworpen hoofdkantoor van het Wereld Natuur Fonds. Een plek waar je in de natuur vóór de natuur werkt en dat ruimte biedt aan allerlei dieren. Via een tussenstop bij het kerkje van Elspeet van Faro Architecten, werd hierna de eindbestemming aangedaan: het Doepark Nooterhof in Zwolle. Hier staat het eerste Earthship van de Benelux, een ecologisch verantwoord, zelfvoorzienend huis opgebouwd uit afvalmaterialen. Het concept is bedacht door de Amerikaanse architect Michael Reynolds.

Verslag van excursie Eco-flits

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer