Op de Dag van de Architectuur organiseerde Babel samen met Stichting Archikidz een Zaanse editie van Archikidz. Kinderen van 7 tot en met 12 jaar konden onder begeleiding van architecten hun eigen stukje ‘zelfverzonnen’ droomstad bouwen.

Kinderen vormen het hart van Archikidz. Ieder kind is wel eens in een stad geweest of heeft een idee hoe het er in een stad uit ziet. Maar als zij het zelf voor het zeggen hebben, hoe zou hun droomstad er dan uitzien? Wat zouden zij het liefst in de stad willen doen en welk gebouw of attractie hoort hierbij? In kleine groepjes lerden kinderen onder begeleiding van de architecten hoe leuk architectuur is. Met verschillende materialen bouwden ze een maquette van hun eigen stukje droomstad.

Het evenement vond plaats op zaterdag 25 juni 2011 van 13:30 – 16:15 uur. De middag ging van start met een verhaal over de stad door de architect Sjoerd Soeters, bekend van het nieuwe stadhuis en het centrumplan Inverdan. Tijdens het bouwen liep er een jury rond, die alle droomsteden bewonderden en de ultieme kinderstad verzamelden. De dag eindigde met een prijsuitreiking, waar ouders en ook bezoekers van harte welkom waren om alle bouwwerken te kunnen bewonderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ArchiKidz was een onderdeel van de Dag van de Architectuur 2011

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer