Mevrouw Simone Richardson is directeur van de Stichting Sportevenementen Le Champion. Twee dagen na de bekende Dam tot Damloop was zij op dinsdag 21 september 2010 de gast in de Babel Salon. Le Champion organiseert jaarlijks meer dan tweehonderd evenementen op fiets-, hardloop- en wandelgebied die gaan van korte fietstochten voor het hele gezin tot massale evenementen als de Ronde van Noord-Holland, de Egmond Halve Marathon en de Zandvoort Circuit Run. Hoe worden al die gebeurtenissen geregeld, van wie ben je afhankelijk? Waar komen de deelnemers vandaan? Wat is de plaats van de vrijwilligers in de organisatie? Waar zitten de valkuilen? Hoe is de relatie met locale en regionale bestuurders en met het bedrijfsleven? Hoe organiseer je de veiligheid van deelnemers en omstanders? Deze en andere vragen kwamen aan de orde in het gesprek dat dr. Piet Bakker, lector Crossmedia aan de Hogeschool Utrecht en oud-journalist, zal voerde met Simone Richardson.

Verslag Babel Salon 21 september 2010

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer

Uitgelicht bericht

Podcastreeks (N)ooit gebouwd Zaanstad

In 2024 bestaat gemeente Zaanstad vijftig jaar. Babel kijkt de komende twee jaar voor- en achteruit. In deze podcastreeks spreken we over indrukwekkende bouwplannen die (n)ooit zijn gerealiseerd.

Lees meer